Bjørn Ingvaldsen: Ungkarsfestivalen

Publisert i Nationen

Ungkarsfestivalen.jpg

Ellevill farse i fjæra

Bjørn Ingvaldsens 20. bok Ungkarsfestivalen er en røverroman om en bankfunksjonær som er forvist til en bankfilial på den lille øya Hogna etter å ha forgrepet seg på sjefens kone og om de vanvittige hendelsene blant folket der.

 

Driftige originaler vil arrangere en ungkarsfestival for å få flere damer til øya og dermed sikre bosetninga. Men dette er bare en av de nye ideene som skal iverksettes her. Kreativiteten blant innbyggerne på Hogna er stor og de fleste lover brytes. Brysomme lik senkes på dypt vann eller dyttes i blautmyra og det spekuleres i om en av ungkarene har gravd ned mora si under en rabarbrabusk og ikke meldt dødsfallet for å kunne heve pensjonen sjøl.

Dette er den verste røverhistoria jeg har lest siden Fem på eventyr-serien og Nancy Drew-bøkene jeg slukte i barndommen. Periodevis tenker jeg også på Donald Duck under lesinga. Boka har svake og karikerte karaktertegninger og et flatt språk som ikke gjør realismen troverdig. Dette er ikke stor litteratur, men Ingvaldsen kan fortelle ei historie. Han har skrevet en spennende underholdningsroman med en vill handling som går i et voldsomt tempo. Slutten er like usannsynlig som den er uventet og får denne leseren til å gapskratte og gi seg ende over.

 

ELIN LINDBERG

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s