Jon Eirik Lundberg: Skybrudd i regnskapet

Publisert i Nationen

Skybrudd.jpg

Slapp surrealisme

 

Jon Eirik Lundbergs bok Skybrudd i regnskapet er lekende skrevet, men som litteratur blir den dessverre alt for lett.

 

Aschehoug Forlag må være velsignet med mange gode innsendte manuskripter, det er derfor litt underlig at denne boka har sluppet gjennom. Diktene i boka er absolutt fantasifulle og til dels uforutsigbare, men det blir for slapt. Lundbergs språk makter ikke å gjøre de surrealistiske tekstene poetiske nok. Tittelen på boka – Skybrudd i regnskapet – skal han ha honnør for, den er morsom. Ellers er språket i diktsamlinga forholdsvis substansløst. Noen av tekstene kunne kanskje fungert til musikk, musikk kunne kanskje gitt ordene tilstrekkelig energi.

Alle diktene er ikke like svake, diket ”Allusina” er eksempel på et dikt som fungerer greit. I dette diktet med en tittel som er en del av ordet ”hallusinasjon” er innholdet i diktet knyttet til drøm, her er det sammenheng mellom innholdet og formen. I dette diktet er det spenning i språket og et alvor som savnes i resten av samlinga. Det er et problem i denne boka at tekstene ofte blir likegyldige og ikke blir vesentlige nok. Det blir for mye utvendige og lettvinte gjøglerier i Jon Eirik Lundbergs diktsamling til at dette kan kalles et vellykket bokprosjekt.

 

Anmeldt av Elin Lindberg

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s